סגולות המרפא של הנבטים והנבטוטים

סגולות המרפא של הנבטים והנבטוטים

כבר כמות קטנה שלהם מספקת מגוון עשיר של רכיבי תזונה החיוניים לגופנו -
בעשרות
אחוזים יותר מאשר הירק עצמו.
לדוגמה
10גרם נבטי ברוקולי מכילים נוגדי חמצון בכמות השווה ל-500 גרם ברוקולי.


היתרונות באכילת נבטים:

 1.מכילים כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים (בכמות מזון קטנה יחסית)

 2.הכלורופיל (הפיגמנט הירוק שנמצא בכל הצמחים הירוקים)- מסלק רעלים מהגוף, משמש נוגד חמצון חזק ויעיל למניעת אנמיה. 
 3.אנזימים- הנבטים והנבטוטים עשירים באנזימים העוזרים בעיכול האוכל וע"י הגוף יכול לפנות אנרגיה לריפוי. 

4.נוגדי חימצון-עשירים בנוגדי חמצון המאטים את חמצון התאים והזדקנות הגוף.


סוגי נבטים שונים:

נבטי ברוקולי –מגנים על הגנים מפני נזק חמצוני, מעורר בתאי הגוף ייצור אנזימים נוגדי-סרטן, מונעים התפתחות יתר לחץ-דם ומחלות לב, מגוננים על הלב והכליות מדלקות .

נבטי תלתן ואספסת- מונעים חדירת כלי-דם לגידולים סרטנים, מונעים יציאת מינרלים מעצמות, מאזנים את פעילות שריר הלב, מרפאים בעיות גיל המעבר בנשים ומגנים מפני התפתחות סרטן ברחם ועוד...

נבטי חמנית- מכילים מינרלים רבים המונעים בריחת סידן מהעצמות והסתיידות עורקים.

נבטי ונבטוטי צנונית -מרפאים הצטננות,אנטי סרטניים ובעלי יכולת ניקוי חזקה בגלל תכולה גבוהה של גופרית אורגנית.

נבטי ונבטוטי עדשים ירוקים/ חומים/ שחורים –מונעים יציאת מינרלים מעצמות, מרפאים חסר-דם (אנמיה) ומסייעים לבניית רקמות.

נבטי ונבטוטי הדגנים- מחזקים את מערכת העצבים ומשפרים את יכולת הפוריות (גם אצל חיות)

נבטוטי סויה - מורידים את לחץ הדם ואת רמות הגלוקוז בדם ומרפאים סיבוכים של כלי-הדם בחולי סוכרת.

נבטוטי חילבה - עוזר לסרכתיים לאזן רמות סוכר בדם.